Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

null

BJELOVARCI I ČAZMANCI NA DANIMA HRVATSKIH PLANINARA NA ŽUMBERKU

25 planinara HPD „Bilogora“ Bjelovar i 15 planinara HPD „Garjevica“ Čazma uputili se i uživali na Žumberku unatoč najavi kiše.

U sklopu planinarske škole planinari HPD „Bilogora“ i HPD „Garjevica“ Čazma uputili su se na izlet u Žumberak unatoč najavi kiše. I nisu nimalo pogriješili jer nas u Žumberku nakon polaska na pohod počelo pratiti sunce koje nas je pratilo cijeli dan. Plan je uspio bili smo na vrhu Pliješ (977 m n.v.) i Ječmište (975 m n.v.) te u povratku na Sopotskom slapu i jami Jazovki.
null
Po krasnom i sunčanom danu uživalo je 40 naših planinara uz prisustvovanje drugih planinarskih društava iz cijele Hrvatske. Po završetku pohoda čekao nas je grah i okrjepa. Povratak u Bjelovar protekao je brzo uz prepričavanje doživljaja o vidicima i biljnom bogatstvu Žumberka. Dolazak u Bjelovar nas je rastužio zato što nas je dočekala kiša koja nas je u ranim jutarnjim satima i ispratila iz Bjelovara.

vodič izleta:
Ivan Želipski