Hrvatsko planinarsko društvo “Bilogora” Bjelovar

Poučna staza Bilogora

›› Poučna staza ‘Bilogora’

Mon, January 24, 2022 - 4:35:05

poučna staza

EU projekt

›› POUČNA STAZA BILOGORA - otvorenje Staze

Fri, May 08, 2020 - 1:59:42

Bjelovarski planinari svome su gradu ali i široj društvenoj zajednici, budućim generacijama planinara ali i svima zaljubljenicima u prirodu, a posebno mladima i učenicima, podarili i u naslijeđe ostavili vrijedan i jedinstven dar - Poučnu stazu Bilogora.

EU projekt

›› ‘Poučna staza Bilogora’ – sredstvima iz EU!

Thu, February 06, 2020 - 8:10:26

I nove generacije bjelovarskih planinara žele ponešto ostaviti u naslijeđe. Krajem ljeta prošle godine (2019.) nakon prilično dugih i zahtjevnih priprema, započeli su radovi na izgradnji „Poučne staze Bilogora“.

›› Poučna šumska staza na Kamenitovcu

Tue, July 09, 2019 - 2:42:13

Krajem 2016. godine Hrvatsko planinarsko društvo „Bilogora“ Bjelovar prijavilo se na natječaj operacija 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture u provedbi mjere M08 „Potpora za ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanja održivosti šuma“, Podmjere 8.5. „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. raspisanog od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Predmet prijave je ulaganje u izgradnju, uređenje i opremanje poučne šumske staze kod planinarskog doma „Kamenitovac“ kojom se želi različitim ciljanim skupinama približiti važnost očuvanja prirode i zaštite okoliša kao i upoznavanje sa šumskim staništem, Bilogorom te Kamenitovcem kao omiljenim izletištem mladih, starih, sportaša i rekreativaca.

E-mail lista
Primajte obavijesti o akcijama i izletima i prijavite se na našu mail listu

SADRŽAJ RUBRIKE