Naslovna Kako je bilo na izletima Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

null

Bilogorski planinari pozdravili se sa ljetom!

Šesnaest bilogorskih planinara pohodilo je 26. i 27. rujna tri prelijepa otoka zadarskog arhipelaga (Ugljan,Pašman,Dugi otok), to je bio njihov pozdrav ljetu 2013. godine.

Bilogorski planinari su i ovo ljeto oplemenili pohodeći naš lijepi Jadran.
null
Posjetili su na Dugom Otoku Park prirode "Telašćicu "i naravno jedan planinarski vrh Orljak(301m). Na jugozapadnome dijeli Dugog otoka koji omeđuje uvalu Telašćicu obala je okomita, stjenovita te tvori naistaknutiji strmac na Jadranskome moru poznat kao dugootočke "Stene" kako ih zove domaće stanovništvo. Strmac se uzdiže iznad morske površine do 161 metar, a ispod morske razine spušta se oko 85 metara.
null
null
Subotnji dan završen je šetnjom po zadarskoj Kalelargi uz zvukove morskih orgulja i dojmljivu zadarsku svjetlosnu instalaciju Pozdrav Suncu. Nedeljno jutro, bilogorci su započeli trajektom iz Zadra do otoka Ugljana .Uspon na vrh Šćah(285m) trajao je oko 1h . Za taj mali trud bili su nagrađeni nezaboravnim pogledom na zadarski arhipelag.
null
null
Drugi dio dana proveli su na otoku Pašmanu pohodeći Veliki Bokolj(274m) koji im je isto tako za nagradu poklonio pogled koji se dugo pamti i nosi u srcu.
Bilogorci puni nove energije spremaju se za nove radosti koje nam donosi jesen sa svim svojim blagodatima!
null

Napisala:Dijana Stolar