Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

null

EISENERZER REICHENSTEIN (2165m)

18.-19.listopada 2014.g. - Visokogorska tura u austrijskoj pokrajini Štajerskoj sa usponom na dva tisućnjaka (Fahnenkopfl (1648m) i Vordernberger Mauer (1776m) te završnim usponom na Eisenerzer Reichenstein (2165m).

Ovogodišnje ljeto nije bilo naklonjeno planinarima no jesen nam je poklonila prekrasan vikend 18. i 19. listopada 2014.g. Kako se taj poklon ne propušta planinarski vodič Mladen predložio je visokogorsku turu u austrijskoj pokrajini Štajerskoj koja uključuje ferratu (težine B/C) sa usponom na dva tisućnjaka (Fahnenkopfl (1648m) i Vordernberger Mauer (1776m) te završnim usponom na Eisenerzer Reichenstein (2165m) u čijoj se blizini nalazi planinarski dom gdje bi trebali i prespavati.
Na put iz Bjelovara uputili su se Saša i Tomislav. Oko 5 sati ujutro sastali smo se s ostatkom ekipe u Koprivnici i krenuli put Graza. Sunčan jesenski dan učinio je vožnju do ulaska u ferratu ugodnom i nimalo zamornom. Nakon kraćeg planinarenja po šumskim obroncima stigli smo do ulaska u ferratu (Grete Klinger – Steig). Ferrata nije zahtjevna i karakterizira ju nekoliko vrlo lijepih dijelova što možete i vidjeti na slijedećim fotografijama. Bez neke velike žurbe uz uživanje u toplom vremenu i suncu trebalo nam je oko 3 sata da je prođemo.
null
null
null
Nakon izlaska iz ferrate čekalo nas je još oko 4 sata klasičnog planinarenja do Eisenerzer Reichenstein (2165m).
null
Kako se put odužio, a dani skratili to smo zbog nadolazećeg mraka morali malo promijeniti planove te smo odlučili ovaj prvi dan završiti u domu, a sutradan ujutro popeti se na vrh Reichenstein. Nakon ukupno nešto više od 8 sati pješačenja stigli smo već po mraku u dom. Ugodna atmosfera, topla juha i obilna večera djelovali su umirujuće te smo se ubrzo uputili na spavanje i zasluženi odmor.Sutradan nas je dočekalo malo prohladno no sunčano jutro, idealno za završni uspon i uživanje u spektakularnim vidicima s vrha Reichensteina.
null
null
Zajednička  fotografija na vrhu