Hrvatsko planinarsko društvo “Bilogora” Bjelovar

SKUPŠTINE I IZVJEŠĆA HPD BILOGORA

Skupština HPD Biloogora 2020.
Godišnja skupština HPD Bilogore

OVE GODINE ČAK 42 IZLETA!

Tue, February 04, 2020 - 4:38:15

Prošle godine (2019.) bjelovarski planinari bili su na 35 izleta u Hrvatskoj, BIH, Sloveniji i Srbiji, uz 11 pohoda koje su ostvarili visokogorci, a u njima je sudjelovalo 1056 planinara (najviše ih je, spomenimo i to „odradio“ Ilija Šolaja!).

Tome treba pribrojiti i izlete koje su u slobodnim vikendima realizirale manje grupe planinara, dok su istodobno Bjelovarčani bili domaćini grupama planinara iz Zenice i Zagreba, istaknuto je na godišnjoj skupštini HPD Bilogore održanoj u nedjelju 2. veljače u planinarskom domu Kamenitovac. Važno je i to, rečeno je, da raste interes za planinarenje o čemu svjedoči i upis 53 nova člana.

Podnoseći izvještaj o radu u prošloj godini, predsjednica HPD Bilogore Vera Pauška podsjetila je da su nastavljeni radovi na održavanju i uređenju doma Kamenitovac (odvodnja, saniranje podruma, uređenje soba), krajem ljeta krenuli su i radovi na uređenju „Poučne staze Bilogora“ sredstvima iz EU, uređeno je i dječje igralište ispred doma, a u suradnji s Hrvatskim šumama posađene nove biljke oko doma. Dvoje planinara uspješno je završilo školu za vodiče, ponovo je aktivirana i WEB stranica društva. HPD Bilogora je 2019. godinu financijski pozitivno završilo pri čemu treba istaknuti i pomoć Županije bjelovarsko-bilogorske te Općine V. Trojstvo. Skupština je prihvatila i molbu dosadašnjeg povjerenika za planinarski dom, jednog od najiskusnijih i najpoznatijih planinara Đure Gustovića da više ne obavlja tu dužnost te istodobno imenovala novog povjerenika, Ivana Želipskog.

Spomenimo i to da je dugogodišnjem i poznatom planinaru Branku Hrženjaku na Skupštini dodijeljeno posebno priznanje HPS-a, brončani znak za doprinos razvoju planinarstva.

Skupština u čijem je radu sudjelovalo blizu 90 planinara (!), prihvatila je i plan rada za 2020. prema kojem se predviđa organizirati čak 42 pohoda (kao nikad dosad!), dovršiti projekt poučne staze koja bi trebala biti privlačna učenicima osmoškolcima i možda budućim planinarima, te nastaviti suradnju s drugim društvima. U suradnji s HGSS-om uskoro (10.veljače) će se organizirati i Opća planinarska škola, a ne treba posebno ni isticati da se radovi na održavanju i daljnjem uređenju doma nastavljaju kao zadatak koji nikad ne prestaje.

Skupštini su kao gosti prisustvovali i predstavnici planinarskih društava iz Čazme, Ivanića i Zenice.

Skupština HPD Bilogora 2020. Skupština HPD Bilogora 2020. Skupština HPD Bilogora 2020. Skupština HPD Bilogora 2020.


E-mail lista
Primajte obavijesti o akcijama i izletima i prijavite se na našu mail listu

SADRŽAJ RUBRIKE