Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

null

ZAVRŠNI ISPIT OPĆE PLANINARSKE ŠKOLA_2013.

Dvadeset četiri polaznika Opće planinarske škole uspješno je položilo završni ispit te im je dodjeljena Diploma Hrvatskog planinarskog saveza.

Bjelovarski planinari postali bogatiji za dvadeset, a čazmanski planinari članovi HPD “Garjevica za četiri diplomirana planinara. Škola je bila organizirana kroz osamnaest sati predavanja s vježbama koja su održavana jednom tjedno po tri do četiri sata i pet jednodnevnih te jedan dvodnevni planinarski izlet na kojima je provođena terenska obuka i rješavanje određenih zadataka na terenu. Cijeli Program škole zajedničkim snagama odradili su iskusniji planinari HPD “Bilogora” i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Bjelovar.
null
Završni ispit održan je 7. lipnja 2013. na planinarskom domu “Kamenitovac”, a sastojao se iz pismenog dijela od trideset pitanja iz svih poglavlja te praktičnog dijela vezanja osnovnih planinarskih čvorova. Za prolazak pismenog dijela trebalo je točno odgovoriti na dvadeset pitanja što su uspješno odradili svi polaznici, a koliko su ozbiljno shvatili ispit vidi se iz toga da ih je šesnaestoro točno odgovorilo na više od 25 pitanja. Veselimo se što smo dobili nove motivirane i školovane planinare koji su završenom Općom planinarskom školom stekli uvjete je za upis u tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, sportsko-penjačke, speleološke, markacijske, vodičke) i kvalitetne kolege za zajednička planinarenja.

Željko Vinković,
Voditelj Opće planinarske škole 2013.