Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

‘VESELA DJECA’ – građanska inicijativa HPD ‘Bilogora’ Bjelovar

Građanska inicijativa "Vesela djeca" provest će se zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj "Zamah" u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Zamah

HPD "Bilogora“ Bjelovar sudjelovalo je sa građanskom inicijativom "Vesela djeca“ na natječaju Regionalne zaklade za lokalni razvoj "Zamah", "Naš doprinos zajednici“, od 14. rujna 2012., za dodjelu financijskih potpora građanskim inicijativama koje se provode u lokalnim zajednicama. Na osnovu izrađenog projekta regionalna komisija za procjenu projektnih prijava donijela je odluku o odobravanju financijske potpore od 13.000 kuna građanskoj inicijativi "Vesela djeca“ koju je prihvatio i Upravni odbor Zaklade "Zamah".

Odobrena sredstva moraju se koristiti prema proračunu prijavljene inicijative u svrhu uređenja dječjeg igrališta planinarskog doma "Kamenitovac“. Sredstva Zaklade "Zamah“ bit će usmjerena na kupnju i montažu tobogana sa kućicom i tri nova ekološka koša za odlaganje otpadaka. Hrvatsko planinarsko društvo "Bilogora“ će svojim sredstvima te radom volontera, članova društva i građane lokalne zajednice, organiziranjem radnih akcija sanirati postojeće sprave, nadograditi i obojiti neke od njih te sanirati stolove za izletnike i urediti površinu na kojem se nalazi dječje igralište.

Uređenjem dječjeg igralište na Kamenitovcu želimo promovirati Bilogoru kao primamljivo izletište za provođenje slobodnog vremena u prirodi na svježem zraku, postići bolju kvalitetu života djece u prirodi na aktivan način te pridonijeti većem broju posjetitelja. Inicijativa ima kadrove, pojedince, članove društva i građane koji su sposobni ulaganjem svog vremena, rada, ideja i truda obnoviti dječje igralište te usrećiti djecu koja posjećuju izletište.