Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

null

Snježna “Prva nedjelja” na Kamenitovcu

Ove godine HPD „Bilogora“ slavi 90 godina postojanja i rada pa su „Prve nedjelje“ dodatno osmišljene zbivanjima kako bi privukle što veći broj hodača na šetnje i druženja.

Bilogorski planinari tradicionalno imaju rezerviranu prvu nedjelju u mjesecu za pohod na svoj planinarski dom „Kamenitovac“.Tijekom godinu su planirana događanja kroz sportske aktivnosti (boćanje,viseća kuglana,pikado, potezanje užeta),projekcije fotografija s izleta, pečenje kestena i roštilja. Prva nedjelja u veljači zbog obilja snijega iskorištena je za sanjkanje na Planinarcu. Jutro koje je počelo ledenom kišom nije ništa obećavalo ali kiša je oslabila pa se u Lugu pojavilo petnaestak hodača. Na domu im se još pridružilo desetak koji su stigli automobilima i prevezli saonice.
null
null
Nakon kratkog osvježenja ekipa se skupila na livadi i malo pomalo započela sa snježnim vratolomijama.
null
null
Po veselim uzvicima i gotovo dječačkom smijehu vidjelo se koliko su planinari s oduševljenjem dočekali snijeg i snježne radosti. Pozivamo sve zainteresirane hodače da idućih „prvih nedjelja“ krenu s nama iz Luga na hodanja i druženja na našem „Planinarcu“.