Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

priznanje

SLAVONSKI PLANINARSKI SAVEZ DODIJELIO JE HPD BILOGORA POSEBNO PRIZNANJE ZA SURADNJU U 2012.

U subotu, 2. ožujka 2013. g. u Osijeku je Slavonski planinarski savez proslavio 50 godina od svoga osnutka. Program proslave bio je pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije.

Otvorenjem foto izložbe u 10 sati izbora radova koji su sudjelovali na stalnom slavonskom foto festivalu „Zbrda-zdola“ putem web stranice SPS tijekom 2012. i izložbe na temu „50 godina od POKO do SPS“, započeo je program proslave u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Program je nastavljen u 10.30 pokaznom vježbom Hrvatske gorske službe spašavanja.

Najsvečaniji dio proslave počeo je u 11 sati u Velikoj dvorani Gradske četvrti „Gornji grad“ Svečanom skupštinom. Na Svečanoj skupštini izneseni su kratki referati o povijesti i pogledu na budućnost SPS sa pratećim programom uz sudjelovanje zbora, tamburaša i projekciju fotografija i dodjelu priznanja HPS i SPS. Nakon prigodnog domjenka održana je i redovna godišnja izvještajna Skupština SPS-a na kojoj su dodijeljena i priznanja koja SPS dodjeljuje za posebni doprinos u prethodnoj godini. U toj kategoriji priznanje je dobilo i HPD "Bilogora" Bjelovar, a primio ga je i zahvalio u ime Društva predsjednik Željko Vinković koji je slavonske planinare pozvao 21. travnja 2013. na 16. proljeće na Bilogori. Tom prilikom darovao je slavljenicima sliku mozaik fotografija s obilaska dvojice planinara HPD "Bilogora" Bjelovar, Slavonskog planinarskog puta 2011. g. "SPP u jednom dahu".