Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

Visoki Atlas, Maroko

Projekcija fotografija i druženje sa sudionicima uspona na najviši vrh Visokog Atlasa u Maroku

Četvrtak 15.11.2012. u 18.00 sati, caffe bar (na) K-2.

Četvoro bjelovarskih planinara, članova HPD „Bilogora“, vratilo se 28. listopada 2012. iz Maroka sa prekrasnim dojmovima i uspomenama. Najviši vrh Visokog Atlasa, Jbel Toubkal (4.167 m), uspjela je popeti planinarka Milka Matoš. Nadomak vrha, sasvim blizu, bio je i najmlađi član ekipe 13 godišnji Marko Vujanović-Kotarščak. Njegova dosegnuta visina bila je 3.900 m što je za njegove godine veliki uspjeh.

Atlas je naše planinare dočekao u snježnim uvjetima i pravom alpskom ugođaju, tako da je i dojam stvarao veći užitak. Nakon planinarskog dijela putovanja, ostatak vremena je proveden u turističkom razgledavanju Maroka i njegovih zanimljivosti.

Više detalja o samom usponu svi zainteresirani moći će saznati na projekciji fotografija i razgovoru sa samim sudionicima u četvrtak 15. studenog 2012. u caffe baru K-2 na redovitom druženju planinara HPD „Bilogora“ u 18 sati.

Željko Vinković
Predsjednik HPD „Bilogora“