Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

HPO nagrade

Priznanja Hrvatske planinarske obilaznice u 2012. godini

U nedjelju, 16. prosinca 2012., u prostorijama Doma Hrvatskog planinarskog saveza u Zagrebu dodijeljena su posebna, visoka i najviša priznanja Hrvatske planinarske obilaznice za 2012. godinu.

Hrvatska planinarska obilaznica je najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj, otvorena 2000. godine povodom proslave 125. obljetnice organiziranog planinarenja u Hrvatskoj. Među stotinjak priznanja za planinare iz cijele Hrvatske našla su se i dva bjelovarska planinara - Đuro Gustović i Željko Vinković, članovi HPD „Bilogora“ Bjelovar. Đuro Gustović primio je Posebno priznanje HPO za uspješno obiđenih 100 točaka, a Željko Vinković Visoko priznanje za obiđenih 125 točaka Hrvatske planinarske obilaznice.

Priznanja HPO za 2012. godinu, uručila je Jasna Kosović, pročelnica Komisije za planinarske putove, a tom svečanom činu prisustvovao je i Vladimir Novak, predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza.

Primljena priznanja HPO trebala bi dati dodatan motiv i ostalim članovima HPD „Bilogora“, vrijednim obilaznicima Hrvatske planinarske obilaznice da budu nagrađeni iduće godine i tako podignu Status Društva u ovom vidu planinarskog djelovanja.