Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

PLANINARSKI VIKEND NA PLANINARCU

Planinarski dom Kamenitovac sa svojom okolicom je za vikend 9. i 10. studenog 2013. bio mjesto značajnih događanja u djelovanju bilogorskih planinara.

Već u subotu dvadeset planinara pohodilo ga je stazom iz Luga, a sudjelovali su planinari iz Ivanić Grada,polaznici Opće planinarske škole koju vode članovi HPD „Bilogora“ zajedno sa HGSS Stanicom Bjelovar. Nakon hodanja do doma i kratke pauze program je nastavljen s predavanjima iz orijentacije i vježbama orijentacije na terenu. Dvodnevni boravak na Planinarcu sudionike je naučio kućnom redu i ponašanju u planinarskom domu u slučaju nedostatka prostora, mogućnosti prehrane te noćenju u vrećama za spavanje na madracima. U nedjelju je planinarska škola nastavljena predavanjima i vježbama iz osnova spašavanja te prezentacijom opreme HGSS-a. Članovi HGSS Stanice Bjelovar prezentirali su za potrebe škole i izradu tirolske prečnice po kojoj su se polaznici škole mogli spuštati što ih je posebno oduševilo. U nedjelju je na Planinarac u posjet Bilogori pristiglo 47 planinara HPD „Međimurje „ Čakovec koje je desetak članova HPD „Bilogora“ provelo po planinarskoj obilaznici „Bilogorskim stazama. Voljeli bi da ovakvih vikenda na Planinarcu bude što više, a želja nam je i da planinarski dom „Kamenitovac“ opet postane centar što više planinarskih i izletničkih događanja.

Željko Vinković,
predsjednik HPD „Bilogora“