Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

null

HPD “Bilogora” dobilo Povelju Općine Veliko Trojstvo

Općinsko vijeće Općine Veliko Trojstvo na 20.sjednici održanoj 17. travnja 2013. godine donijelo je Odluku o dodjeli Povelje Općine Veliko Trojstvo HPD "Bilogora" za ostvarenja u području društvenog života i dostojnog promicanja Bilogore i Općine Veliko Trojstvo.

Za vikend 24.-26. svibnja 2013. godine povodom obilježavanja dvadeset godina Općine Veliko Trojstvo, ali i blagdana Župe Presvetog trojstva te Dana osnovne škole održana je i manifestacija Proljeće u Velikom Trojstvu. Bogat trodnevni program uključivao je raznovrsne sportske susrete mladih te dodjelu priznanja najzaslužnijima za razvoj i unapređenje života u općini Veliko Trojstvo.Općinsko vijeće prepoznalo je rad i zalaganje Hrvatskog planinarskog društva "Bilogora" i dodijelilo im Povelju Općine Veliko Trojstvo za promicanje Bilogore i Općine. Planinari neprestano rade u Maglenči na uređenju planinarskog doma "Kamenitovac" i okoliša doma. Na redovnoj godišnjoj skupštini Društva 3. ožujka 2013. otvoreno je za vlastite potrebe potkrovlje planinarskog doma uređeno u planinarskom stilu (kao skupna spavaonica) u koju je smješteno 40 madraca obučenih plahtama sa jastucima i dekama. U prizemlju doma postavljeni su cipelari sa sobnim papučama za preobuvanje kako se potkrovlje ne bi oštečivalo planinarskim cipelama i unosile vanjske nečistoće. Uz planinare, mogućnost smještaja u ovom dijelu Bilogore omogućen je i biciklistima, lovcima, udrugama vinogradara,vinara i voćara, KUD-ovima i svima drugima koji dolaze na Bilogoru u većem broju. Podjelom zahvalnica u subotu 25. svibnja 2013. planinari su obilježili i otvorili novouređeno dječje igralište planinarskog doma u sklopu građanske inicijative „Vesela djeca“. Na osnovu izrađenog projekta regionalna komisija zaklade Zamah dodjelila je Društvu financijsku potporu od 13.000 kuna kojima je kupljen i montiran tobogan sa kućicom i tri nova ekološka koša za odlaganje otpadaka te izmjenjene gornje drvene površine na četiri stola i osam klupa . Svojim sredstvima te radom volontera, članova društva obojene su postojeće sprave i uređena površina na kojem se nalazi dječje igralište.