Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

null

37 .FRUŠKOGORSKI PLANINARSKI MARATON

Na trideset i sedmom po redu Fruškogorskom planinarskom maratonu koji se održao u subotu i nedelju 26. i 27. travnja 2014. godine, na Fruškoj Gori, u organizaciji Planinarskog sportskog društva Železničar iz Novog Sada sudjelovalo je i četvoro članova HPD „Bilogora“ Bjelovar.

Fruškogorski planinarski maraton predstavlja manifestaciju koja se tradicionalno održava jednom godišnje od 1978. godine, pod geslom "Nije važno pobijediti druge, važno je pobijediti sebe". Maraton je sportsko rekreativna manifestacija, koja nema takmičarski karakter, a otvoren je za sve učesnike koji sebe smatraju zdravstveno i psihofizički spremnim za učešće u maratonu, i koji prethodno potpišu prijavu za učešće u maratonu i izjavu prijavljenog učesnika. Na ovogodišnjem Fruškogorskom planinarskom maratonu okupilo se oko 10000 učesnika , od planinara, maratonaca, planinskih biciklista, ljubitelja prirode do zaljubljenika u Frušku Goru koji su mogli birati između 17 ponuđenih staza trasiranih po brdovitom šumskom pojasu Fruške Gore u dužinama od 4 do 111 kilometara. Start svih maratona bio je u subotu 26. travnja 2014. godine, u 9 sati na Popovici, ispred doma Planinarsko smučarskog društva "Železničar", 10 km južno od Novog Sada. Na startu prilikom prijavljivanja svi su dobili knjižice sa imenima koja služi za ovjeravanje na kontrolnim tačkama .
null
null
Troje bilogorskih planinara odabralo je stazu Pripravničkog zapadnog maratona od 19.7 kilometara dok je najpripremljeniji od njih bilogorski dugoprugaš Željko Vinković odabrao stazu Velikog južnog maratona od 90.267 kilometara sa željom da obilježi 90 godina HPD „Bilogora“. Naši planinari uspješno su ishodali odabrane staze, a staza od 90 kilometara ishodana je nakon 21 sat i 49 minuta pa se Vinković pojavio u cilju u nedjelju u 6.49 minuta.
Rezultati Velikog južnog marataona ( http://www.psdzeleznicarns.org.rs/veliki-juzni-maraton-2014/)
Za savladanu stazu Velikog južnog maratone dodijeljena mu je diploma maratona, a Društvo je također nagrađeno priznanjem za sudjelovanje na 37. Fruškogorskom planinarskom maratonu.
null
null