Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

17.PROLJEĆE NA BILOGORI (13.travnja 2014.)

Više od 300 ljubitelja prirode, planinara i šetača, iz 18 društava, okupilo se u nedjelju 13.travnja 2014. godine na tradicionalnoj manifestaciji „Proljeće na Bilogori“ .

Uz domaćine životopisnim stazama pitome Bilogore hodali su susjedni planinari iz Đurđevca, Koprivnice, Čazme, Ivanić-Grada, Križevaca ali i udaljenijih dijelova Lijepe naše i to Zagreba, Virovitice, Varaždina, Daruvara, Lipika, Požege, Đakova te najudaljenijih Gospića i Korenice i Hadžića iz susjedne Bosne i Hercegovine. Ovogodišnje Proljeće na Bilogori imalo je posebni svečarski ugođaj proslave 90. obljetnice planinarstva u Bjelovaru. Prije kretanja na staze pozdravne riječi dobrodošlice okupljenim planinarima uputio je Željko Vinković, predsjednik HPD „Bilogora“, zahvalio im što su došli u ovako velikom broju te ih upoznao sa planiranim stazama. Nakon njega planinarima su se kratko obratili Tomislav Čanić (dopredsjednik Hrvatskog planinarskog saveza), Otmar Tosenberger (predsjednik Slavonskog planinarskog saveza) i Sead Nizić, (predsjednik PSD „Brezovača“Hadžići). Nakon uvodnog dijela u 10 sati krenulo se na hodanje po dvije obilježene planinarske staze uz stručno vođenje planinarskih vodiča . Za dužu obilaznicu od 11 kilometara " Bilogorskim stazama" trebalo je 3,5 sata hoda, a za kraću „romantičnu stazu“ od 9 kilometara na Orovačke vinograde 3 sata laganog hoda. Već po tradiciji konačno odredište svih staza bilo je na planinarskom domu "Kamenitovac" , popularnom Planinarcu, gdje je organiziran ručak, potom uz glazbu uživo zabava i druženje. Svako društvo dobilo je za uspomenu na sudjelovanje prigodnu Spomenicu 90. obljetnice planinarstva u Bjelovaru.

“PROLJEĆE NA BILOGORI 2014” (popis gostiju)

PD “Lipa”, Lipik 2
PD „Kalnik“ Križevci 1
PD „Borik“ Đurđevac 3
PD „Mrsinj“ Korenica 4
PD “Končar”, Zagreb 9
HPD “MIV”, Varaždin 50
HPD „HZZO“ Požega 7
PD „Đakovo“ Đakovo 2
HPD “Bilo”, Koprivnica 70
HGSS Stanica Bjelovar 10
HPD “Papuk”, Virovitica 22
HPD „Garjevica“ Čazma 10
PD “Petrov vrh”, Daruvar 4
PSD „Brezovača“ Hadžići 13
HPD “Željezničar” Gospić 6
Udruga skauta “Sveti Juraj”,Bjelovar 6
Bilogorski turistički put Veliko Trojstvo 10
PD „Društvo prijatelja prirode“ Ivanić-Grad 8
237 prijavljenih gostiju


Željko Vinković,
predsjednik HPD "Bilogora"


Večernji list, 14.travnja 2014.
nullBjelovarski list, 14.travnja 2014.
null