Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

null

16. PROLJEĆE NA BILOGORI

Na 16.Proljeću na Bilogori održanom 21.travnja 2013. godine okupilo se dvjestotinjak planinara i ljubitelja prirode iz 15 planinarskih društava.

Osim naših redovitih gostiju iz Koprivnice,Zagreba,Virovitice,Varaždina,Đurđevca,Daruvara i Oroslavlja po prvi put posjetili su nas planinari iz Ivanca,Čazme,Ivanić Grada,Požege i Velike. Planinari su uživali prekrasnom,sunčanom proljetnom danu šetajući po tri pripremljene staze. Za najdužu obilaznicu „Bilogorskim stazama“,dužine 11 kilometara, odlučilo se osamdesetak planinara.Oni su kupili dnevnik obilaznice, a za uspomenu na prijeđenu stazu dobili su značku obilaznice. Isto toliko planinara odlučilo se za deset kilometara dugu stazu koja je vodila na stražarnicu -vidikovac iznad Velikog Trojstva gdje se održavala tradicionalna posveta konja. Preostali dio planinara obišao je najkraću,sedam kilometara dugu stazu. U 14 sati kod planinarskog doma „Kamenitovac“ organiziran je ručak po prigodnim cijenama, a druženje se nastavilo do kasnih popodnevnih sati.


“PROLJEĆE NA BILOGORI 2013” ( popis gostiju)

PK “Ivanec” Ivanec 4
HPD “HZZO”Požega 15
PD “Končar”,Zagreb 11
HPD “MIV”, Varaždin 35
PD “Borik” Đurđevac 10
PD “Mališćak” Velika 6
HPD “Bilo” Koprivnica 9
HGSS Stanica Bjelovar 9
HPD “Papuk”, Virovitica 4
HPD “Garjevica “ Čazma 25
PD “Petrov vrh”, Daruvar 10
Biciklistički klub Bjelovar 2
HPD “Runolist”, Oroslavlje 5
Opća planinarska škola_2013. 18
Društvo prijatelja prirode Ivanić-Grad 2
165