Naslovna Kako je bilo na izletima Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

USKRSNI PONEDJELJAK (1.04.2013.) Tradicionalni Uskrsni pohod kroz klanac Šokot do Grada Mali Kalnik

NA IZLET SE IDE OSOBNIM AUTOMOBILIMA . SVATKO SE MORA SAM DOGOVORITI ZA PRIJEVOZ .
VOĐA PUTA:
Tihomil Tomić 098/ 447-367

Planinarski izlet na Uskrsni ponedeljak održati će se na Kalniku prema planu koji nam je dostavilo PD "Kalnik" Križevci.
Polazak je u 7,00 sati sa parkirališta na Radićevom trgu (stari Pevec)

Tradicionalni Uskrsni pohod kroz potok i klanac Šokot uz istoimeni slap do grada Malog Kalnika
Polazi se iz središta mjesta Gornja Rijeka stazom 10(po Smandu), te se ide zapadno cestom do skretanja u vinograd, zatim desno do prvog slapa kroz živopisni krajolik. Poslije prolaska kroz klanac s više manjih ili većih slapova dolazi se do livada Bezđe, od njih se južno kroz šumu uspinje na brdo Belu Goricu. Od križanja puteva šumovitim grebenom istoćno do vidikovca na stijeni Kanclin(421 m). Nakon kraćeg odmora ide se dalje na istok do vidikovca Križnog Kamena , gdje je predviđen dulji odmor. Spuštanje stazom 10b do slapova u potoku Deklišanec (Pesji potok), od njih desno uspon do vidikovca Rani kamen na stijeni. Od njega istočno stazom uz stjenovito šumoviti greben Puste Barbare do podnožja i velike livade. Tu se lijevo staza uspinje na Pustu Barbaru(460 m), gdje su desno istočno ostaci grada Mali Kalnik. Lijevo je odmorište za ručak iz ruksaka. Poslije silazak i stazom 11(po Smandu) u selo Deklešanec, te povratak cestom u Gornju Rijeku. Moguće se je odvojiti i produžiti do planinarskog doma na Kalniku.
Okupljanje sudionika pohoda u mjestu Gornja Rijeka do 9 sati u središtu mjesta, kada je i polazak na pohod. Preporučuje se doći ranije, tako da se upoznaju sudionici s znamenitostima mjesta i okolice.Potrebno se opremiti: gojzerice, gamašne, zaštita od kiše, hrana i piće.