Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

MIRNA GORA (Slovenija)

subota – 24.ožujka 2018. - 6.00 polazak s bolničkog parkirališta
Vodič izleta : Božidar Vojvoda 098 901-8684

06.00 h. – Polazak sa bolničkog parkinga.
Smjer kretana prijevozom; Karlovac – gr. prijelaz Jurovski Brod – Metlika – selo Planina.
Caffe pauza predviđena je na autocesti u odmorištu Draganić.

Nakon toga, odlazi se prema Sloveniji i gr. prijelazu Jurovski Brod. Vozimo se prema Metlici i dalje u nastavku do sela Planina gdje se ostavljamo prijevoz i krećemo prema pl. domu na MIRNOJ GORI- 1000 m. Vrijeme uspona = 1 h. Od pl. doma do vrha MIRNE GORE- 1048 m. ima još 15 min. uspona. Planinarski dom stalno je otvoren i ima ugostiteljsku ponudu. Ovdje je planiran odmor i ručak. Pored samog doma nalazi se i crkva sv. Frančiška sa čije kule je uređen vidikovac.

Povratak do prijevoza je drugom, kružnom poučnom stazom.
U neposrednoj blizini mjesta posjetit ćemo i „dva drvena starca“ hrasta i bukvu. Hrast je star 270 god. a bukva 290 god. i oboje su simboli ovog planinskog područja.

U nastavku putovanja, autobusom se vraćamo prema Ozlju, gdje je sa vodičem predviđeno razgledavanje starog grada Ozlja i zavičajnog muzeja unutar zidina.

Na ovom izletu biti će oko 3 h. hoda a staza ima kategoriju lagane planinarske ture. Očekivani povratak u Bjelovar je do 19 h.

PS.
Za prelazak granice dovoljna je osobna iskaznica.
Poželjno je imati i nešto eura za osobne potrebe.
Za dodatne informacije o izletu javiti se vodiču izleta.

Vodič izleta
Božidar Vojvoda 098 901-8684