Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

LIČKA PLJEŠIVICA - vrh GOLA PLJEŠIVICA (1648 m)

2. listopada 2016. (nedjelja) - ZBOG NAJAVE LOŠEG VREMENA PLANIRANI IZLET ORGANIZIRA SE TJEDAN KASNIJE

O Ličkoj Plješevici je gotovo nepotrebno trošiti riječi, veliki planinski masiv impozantnog izgleda. Lička Plješevica odnosno naše odredište Gola Plješevica je dugo bio nedostupan planinarima zbog vojnog objekta na samom vrhu i prekrasnog pogleda na obližnji aerodrom koje je sad u sastavu BiH. Gola Plješivica jedan je od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj. S vrha je lijep pogled na Bihać a na drugoj strani Plitvička Jezera, Crni vrh i Ozeblin.

Planinarsko društvo „Mrsinj“ iz Korenice markiralo je novi planinarski put Korenica – Gola Plješivica 20.10.2013. godine, povodom obilježavanja dana društva organiziraju uspon na Golu Plješevicu.


Plan izleta:
02 .10. 2015., nedjelja

5:30 polazak s bolničkog parkirališta.
Nakon 3,5 sata vožnje, s jednim zaustavljanjem radi kave, wc-a, rakije i sl., stižemo u Korenicu. Iz Korenice se upućujemo u obližnje selo Mihaljevac iz kojeg će krenuti naš 3-satni uspon (u slučaju velike količine snijega moguće i 4-satni).
Silazak će biti zavisno o vremenu po dogovoru.
Planirano kretanje za Bjelovar je oko 18:00h
Uplate za izlet na uobičajen način.

Oprema: standardna za jesenske izlete, kapa, kabanica, (višeslojna) odjeća i obuća, budite spremni na sve vremenske prilike (neprilike)

Hrana: iz ruksaka


Ukoliko imate pitanja u vezi izleta kontaktirajte me na 098 9676 343. Za ostale informacije posjetite www.hpdbilogora.hr


Vodič :
Željko Pranjić
098/9676 343