Naslovna Kako je bilo na izletima Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

IZRADA KUĆICA ZA PTICE

U sklopu planinarskog tjedna HPD "Bilogora" Ekološka sekcija poziva planinare i sve ljubitelje prirode na izradu kućica za ptice u subotu, 5.travnja 2014. od 13 sati na planinarskom domu "Kamenitovac".

Plan akcije:

Potrebna oprema: čekić + čavlići
Molim Vas da potvrdite svoj dolazak zbog klope na dolje navedene brojeve.

Zašto postavljati kućice za ptice?
Većina dupljašica su ptice šumskih staništa i prirodno se gnijezde u starim šumama bogatim dupljama. No, u posljednjih stotinjak godina znatno su smanjene površine obrasle takvim šumama. Suvremene metode uređivanja šuma uključuju redovitu sječu suhih, šupljih, oštećenih i starih stabala, pa je prirodnih duplji danas u šumama vrlo malo.Nedostatak prirodnih duplji možemo djelomično ublažiti izradom i postavljanjem kućica za gniježđenje u odgovarajuća staništa, te tako pospješiti gniježđenje ptica dupljašica i pridonijeti njihovoj zaštiti.Karlo Polašek (091 523 7225)
Elizabeta Kosar (095 906 5223)