Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

GOLA PLJEŠIVICA (1648 m)

9.rujna 2016.; nedjelja - polazak u 5:30 s bolničkog parkirališta
Vodič: Željko Pranjić

O Ličkoj Plješevici je gotovo nepotrebno trošiti riječi, veliki planinski masiv impozantnog izgleda. Lička Plješevica odnosno naše odredište Gola Plješevica je dugo bio nedostupan planinarima zbog vojnog objekta na samom vrhu i prekrasnog pogleda na obližnji aerodrom koje je sad u sastavu BiH. Gola Plješivica jedan je od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj. S vrha je lijep pogled na Bihać a na drugoj strani Plitvička Jezera, Crni vrh i Ozeblin.

Planinarsko društvo „Mrsinj“ iz Korenice markiralo je novi planinarski put Korenica – Gola Plješivica 20.10.2013. godine, povodom obilježavanja dana društva organiziraju uspon na G. Plješevicu.

Plan izleta:
Krećemo 09 .10.. u 5:30 sa bolničkog parkirališta. Nakon 3,5 sata vožnje, s jednim zaustavljanjem radi kave, wc-a, rakije i sl., stižemo u Korenicu.

09:30h planinarenje: Korenica – Gola Plješevica (uspon 4 sata, silazak 2,5 sati)
09:30h planinarenje: Korenica – Mrsinj (uspon 1,5 sati, silazak 1 sat)
.
Planirano kretanje za Bjelovar je oko 18:00h
Uplate za izlet na uobičajen način.

Oprema: standardna za jesenske izlete, kapa, kabanica, (višeslojna) odjeća i obuća, budite spremni na sve vremenske prilike (neprilike)

Hrana: domaćin kuha grah, 20 kuna, ili iz ruksaka


Ukoliko imate pitanja u vezi izleta kontaktirajte me na 098 9676 343. Za ostale informacije posjetite www.hpdbilogora.hr ili www.facebook.com/pd.mrsinj.korenicaLijep pozdrav,
Željko Pranjić
098 9676 343