Hrvatsko planinarsko društvo “Bilogora” Bjelovar

EKOLOŠKA SEKCIJA


Izvještaj o radu Ekološke sekcije 2012. godine

Sun, March 18, 2012 - 12:26:27

2. ožujka 2012. godine održan je sastanak Ekološke sekcije HPD-a Bilogora. Sastanku su prisustvovali Elizabeta Kosar, Željko Vinković, Verica Brglez, Mira Gojević, Ivan Herman i Mirjana Saks.

Glavna tema sastanka bila je izrada plana Ekološke sekcije za 2012. godinu. U travnju je na rasporedu posjet arboretumu „Volčji potok“ u Sloveniji u organizaciji Ekološke sekcije. Dogovoreno je da se već idući tjedan napravi plan puta te postavi obavijest na oglasno mjesto Društva kako bi se zainteresirao što veći broj ljudi. Također, na dijelu mrežne stranice koji uređuje Ekološka sekcija treba se objaviti tekst o posjetu arboretumu.

Pripremljene pločice za obilježavanje biljaka na Poučnoj stazi postavit će se na prvoj radnoj akciji Planinarskog društva. Tada će se (ili na nekoj sljedećoj akciji) sastaviti i hranilica za ptice.

U planu je i izložba fotografija neobičnih oblika u šumi pod nazivom „Šumske skulpture“. Za vrlo kreativan naziv izložbe zaslužan je član sekcije gospodin Herman. Svi članovi Društva mogu doprinijeti izložbi svojim fotografijama. Poziv će biti objavljen na internetu te će se ponavljati i na izletima.

Razgovaralo se i o akciji skupljanja gljiva te o radionici izrade predmeta od pruća. Ostvarivost će ovisiti o vremenskim prilikama i obvezama voditelja radionice.

Na kraju godine, 5.12.2012. Ekološka sekcija bi obilježila Međunarodni dan volontera prezentacijom volontiranja u Eko centru Caput insulae Beli na Cresu.E-mail lista
Primajte obavijesti o akcijama i izletima i prijavite se na našu mail listu

SADRŽAJ RUBRIKE