Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

uređenje igrališta

Odrađena prva radna akcija u sklopu projekta Vesela djeca

uređenje igrališta uređenje igrališta uređenje igrališta uređenje igrališta uređenje igrališta uređenje igrališta

U radnoj akciji odrađenoj u nedjelju 10. ožujka 2013. godine sudjelovalo je 15 najupornijih članova i volontera, koji su unatoč slaboj kiši očistili betonske površine dijelova klupa i žardinjere za cvijeće, čime je pripremljen teren za nadolazeće bojanje.

Bjelovarsko poduzeće PZC za ovu je radnu akciju osiguralo dva kamiona zemlje koja je razvezena po igralištu kako bi teren bio potpuno izravnat, no zbog lošeg vremena izostalo je skidanje stare boje sa sprava za igranje te nanošenje nove boje. Za iduću radnu akciju koja će se održati 6. travnja 2013. planira se saditi cvijeće i bojati dječje sprave, dok će kroz otprilike dva tjedna Kamenitovac biti bogatiji za dječji tobogan i tri ekološka koša za otpatke. Također će biti izvršena zamjena istrošenih drvenih dijelova klupa i stolova novima te rekonstrukcija ljuljački.

Zbog kiše smo napravili manje od planiranog, no zadovoljni smo i sretni što će naši mališani ubrzo imati lijepo mjesto za igranje i druženje. Dolaze sunčani dani i mnogi će roditelji sa svojom djecom većinu slobodnog vremena provoditi u prirodi.

Idućom radnom akcijom planiramo napraviti više radova pa će i rezultati biti vidljiviji, ali kao i u svemu, sve aktivnosti se odrađuju korak po korak. Vjerujemo da će se idućoj akciji priključiti i bjelovarski izviđači koje namjeravamo pozvati, a koji su izrazili želju za suradnju s HPD Bilogora u nadolazećim radnim akcijama, osobito onima vezanim za uređenje okoliša i obnovu ekološke staze i dječjeg igrališta.

Ukoliko uspijemo sakupiti još nešto novca od donacija bjelovarskih poduzeća kupili bismo i dodatnu spravu za igranje kako bismo upotpunili i proširili dječje igralište. Na idućoj radnoj akciji očekujemo uz posjetu izviđača uključenje u rad nekoliko djece, polaznika planinarske škole te svih ostalih zainteresiranih volontera.

Voditeljica inicijative: Anamarija Kosar