Naslovna Obavijesti Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

Lički biseri

U srpnju prošle godine planinari HPD Bilogora započeli su akciju Lički gorski biseri – obilazak trinaestak gorskih vrhova koji se nalaze u jednom od najljepših gorskih područja Hrvatske. Zamisao ove akcije je da se svake godine sredinom srpnja obiđe nekoliko ličkih vrhova. Lani su to bili Zir, Ostrovica, Kremen i Ozeblin, a ove godine Oštri Medvjeđak, Crni vrh, Sadikovac i Konjevača.

Na Oštri Medvjeđak (889 m) popeli smo se krenuvši s Plitvičkih jezera, a poslijepodne smo stigli u Baške Oštarije gdje smo prenoćili i otkud smo krenuli prema Crnom vrhu (1197 m). Drugi dan uputili smo se na Sadikovac i Konjevaču (1381 m). Četiri sata neprestanog uspona bili su nagrađeni prekrasnim pogledom na otok Pag i velebitske vrhove.

Drugi dio „Ličkih bisera“ ove je godine vodio Željko Vinković. Izlet ćemo pamtiti po mnoštvu nepredviđenih situacija sa sretnim završetcima, prekrasnim pogledima na more i planine, mnogo smijeha i domaru iz „Vile Velebita“.