Naslovna Kako je bilo na izletima Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

null

“KROZ GERONIMOVU ZEMLJU” (Predbožićna šetnja Bilogorom 2013.)

Već šest godina zaredom HPD „Bilogora“ Bjelovar završava svoju planinarsku godinu zimskom predbožićnom šetnjom po Bilogori nazvanoj „Kroz Geronimovu zemlju“.

Ideja ovih šetnji je da se upoznaju novi nemarkirani i pomalo nepristupačniji dijelovi Bilogore. Ove godine okupili smo se na željezničkom kolodvoru u Bjelovaru i „željeznim konjem“ (vlakom) do početne točke na Bilogori u Velikom Trojstvu. Bilogora nas je dočekala u bijeloj paučinastoj haljini posutoj mrazom i injem. Friško i prohladno vrijeme bilo je kao stvoreno za hodanje,a inje i mraz davali su mističnost bilogorskim šumama i livadama.
null
Od željezničke stanice Veliko Trojstvo zaputili smo se do Vidikovca stražarnice pa dalje grebenom kroz mističnu šumu kroz vinogradarsko naselje Lipe na drugo brdo Kostanjik.
null
Tamo smo stigli za dva i pol sata lagane šetnje,a već nas je kod „Maršalove kantine“dočekala vatrica za ugrijavanje i pečenje kobasica i slanine iz ruksaka.
null
Uz dobro raspoloženje kod logorske vatre i kuhani bilogorski „crnjak“ brzo nam je prošlo vrijeme i već smo morali nazad prema Mišulinovcu da ulovimo „željeznog konja“ koji će nas vratiti u Bjelovar.
null
Pomalo promrzli ali ispunjeni vedrinom i veseljem razišli smo se kućama simbolično završivši još jednu uspješnu planinarsku godinu šetnjom na našoj prekrasnoj Bilogori.

Vodič : Željko Vinković