Zašto planinariti?

Dragi posjetitelji (i svi vi koji još uvijek razmišljate biste li počeli planinariti)!

Možda će vam ovi podatci pomoći u odluci: U planinama se brzo zaboravlja kaotična i stresna svakodnevica. Brige, problemi i frustracije ustupaju mjesto uživanju u ljepotama netaknute prirode, ali i u vlastitim koracima, disanju punim plućima i ničim opterećujućim.
VIŠE

U SUSRET VELIKOM JUBILEJU - 100. GODIŠNJICI PLANINARENJA U BJELOVARU!

Teče 96. godina otkako su se u Bjelovaru, gradu koji je podalje od svih hrvatskih planina, utaboren pod „svojom“ Bilogorom (309 m), uzvisinom, geografski humljem, koje se u pravcu sjeverozapad-jugoistok pruža u dužini od 80-ak km, ljudi počeli baviti planinarenjem. Od toga sudbonosnoga sastanka u svratištu „Toma“ kod željezničkog kolodvora, u ljeto daleke 1924. kada je utemeljena HPD Bilo-gora, pa do danas, društvo je prolazilo kroz krize i zastoje, administrativna prekrajanja, ponovna uzdizanja-i preživjelo!
VIŠE

Kako je bilo na izletima i akcijama

Pohajdin bunar

›› I DALJE NA BILOGORI!

Bjelovarski planinari i dalje ostaju na svom terenu, na Bilogori! Prvo veće okupljanje i hodanje kroz proljetnu zelenu šumu nakon više od dva mjeseca prisilnog odmora zbog korone i raznih ograničenja, u nedjelju 17. svibnja, odvelo ih je do Pohajdinog bunara.

Bilogora

›› TRI SVIBANJSKA DANA

I dok koronavirus i dalje vlada, a mjere ponašanja ipak popuštaju, planinari se, kao i svi ostali, prilagođavaju novim uvjetima života i rada.

radna akcija Kamenitovac

›› RADNA AKCIJA NA KAMENITOVCU

I planinari osjećaju posljedice pandemije koronavirusa - otkazuju se već dogovoreni izleti, radne akcije, tjedni sastanci (tako se ni članovi HPD Bilogore do daljnjeg neće sastajati četvrtkom!). Pa ipak, posljednji vikend, 14.i 15 ožujka 2020., kada na snagu još nisu bile stupile stroge mjere zabrane okupljanja, Bilogorci su iskoristili za tradicionalni odlazak do planinarskog doma Kamenitovac, ali i za radnu akciju!


SVI IZLETI

Najave izleta i akcija


Zanimljivosti

Everest

›› KADA ĆEMO NA MOUNT EVEREST?

Hoće li se netko od bjelovarskih planinara uskoro, ili bilo kad, uspeti na Mount Everest?!


EU projekt

›› OTVORENA POUČNA STAZA BILOGORA

Prigodnim okupljanjem kakvo u uvjetima pandemije koronavirusa može i biti, kod planinarskog doma na Kamenitovcu u četvrtak je, 7. svibnja 2020., otvorena Poučna staza Bilogora, projekt realiziran sredstvima povučenima iz EU.


Za one koji su prvi put u Bjelovaru

Bjelovar

›› ZELENI BJELOVAR – PARKOVI, DRVOREDI, ZELENE OAZE…

Nastavljamo s pričama o Bjelovaru u koji ste kao planinari, gosti ili turisti, ciljano ili slučajno prvi put došli. U današnjem, trećem, nastavku želimo vas upoznati sa zelenim pokrovom grada, s parkovima, drvoredima, ozelenjenim površinama, svojevrsnim ukrasom grada koji ljeti žiteljima služi za odmor, osvježenje, ali i zabavu, rekreativne aktivnosti...

›› RAZGLEDNICA – SVE POČINJE S GLAZBENIM PAVILJONOM…›› PROLJEĆE NA BILOGORI

Jednom godišnje, polovicom travnja, Bilogora i planinarski dom Kamenitovac nađu se u središtu planinarskih zbivanja. Tada se na platou ispred doma, čekajući da krenu nekom od staza, nađe nekoliko stotina planinara i onih što vole prirodu na manifestaciji „Proljeće na Bilogori“.