Naslovna Kako je bilo na izletima Najava izleta i akcija 90 godina HPD Bilogora Visokogorska sekcija Ekološka sekcija Sekcija društvenih izleta O Bilogori Povijest Društva Statut Društva Planinarska knjižnica Biti planinar Kontakt Fotogalerija
Doživljaji planinara

›› Popis članova HPD “Bilogora” obilaznika HPO

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je glavna i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obilaznicom upravlja HPS, a ona je nasljednik tradicije transverzale Po planinama Hrvatske koja je bila aktivna prije Domovinskog rata. Otvorena je 14. svibnja 2000. prigodom 125. obljetnice organiziranog planinarenja u Hrvatskoj.
više o tome ››

›› Posudba planinarske opreme

Prema zaključcima sastanka UO HPD “Bilogora” održanog 16. ožujka 2017. pravo iznajmljivanja opreme imaju svi članovi HPD "Bilogora" sa plaćenom članarinom za tekuću godinu. Članovi drugih planinarskih društava i klubova imaju pravo iznajmljivanja prema odluci Upravnog odbora.
više o tome ››

›› Čvorovi

Tomislav Cug je snimio kako se vežu čvorovi. Provjerite i naučite!
više o tome ››

›› Planinarska škola - Predavanje Orijentacija na zemljištu

Tekst Tomislava Maretića s predavanja Orijentacija na zemljištu.

Orijentirati se znači odrediti svoj položaj i buduće pravce kretanja u prostoru. Vrste orijentacije su: zemljopisna, topografska i taktička. Topografski se orijentirati znači odrediti stojnu točku i određene pravce pomoću okolnih objekata dok se kod zemljopisne orijentacije koristimo stranama svijeta koje smo odredili točno (npr. kompasom) ili nekom od priručnih metoda (prirodne pojave, nebeska tijela, itd.). Najbolja orijentacija se postiže kada koristimo spoj kompasa i odgovarajućeg zemljovida (onoga koji sadrži prostor u kojemu se nalazimo).
više o tome ››

›› Zašto planinariti?

Dragi posjetitelji (i svi vi koji još uvijek razmišljate biste li počeli planinariti)!

Možda će vam ovi podatci pomoći u odluci: U planinama se brzo zaboravlja kaotična i stresna svakodnevica. Brige, problemi i frustracije ustupaju mjesto uživanju u ljepotama netaknute prirode, ali i u vlastitim koracima, disanju punim plućima i ničim opterečujućim.
više o tome ››1 / 2 |  1 2 >