Hrvatsko planinarsko društvo “Bilogora” Bjelovar

95 GODINA HPD BILOGORA

EU projekt

PREKO 452 TISUĆA KUNA IZ EU DO POUČNE STAZE!

Tue, June 18, 2019 - 6:03:00

I nove generacije bjelovarskih planinara žele ponešto ostaviti u naslijeđe. Ovoga ljeta su nakon prilično dugih i zahtjevnih priprema, započeli radovi na izgradnji „Poučne staze Bilogora“ (idejna začetnica projekta Anamarija Pađan, projektantica Adela Zobundžija).

Bjelovarskom društvu je, naime, na natječaju iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Odobreno 452.950 kuna (85% sredstava iz EU, 15% iz državnog proračuna) za uređenje ove staze, u šumi odmah iza planinarskog doma Kamenitovac.
U rujnu 2017. potpisan je ugovor o korištenju sredstava, provedeni su natječaji za izvođače pojedinih radova. Društvo je samo moralo osigurati polovicu odobrene investicije a sredstva će nakon pregleda i kontrole izvršenja radova (na što se u EU jako pazi!) društvu vratiti.

Poučnu stazu planinari ne rade zbog sebe i za sebe, već za sve one koji žive s prirodom. Ponajprije za mlade, za djecu, osmoškolce i priliku za fantastičan sat nastave u prirodi, da se mlade nauči da prirodu, šumu, brdo, planinu, potok, biljku, treba voljeti i čuvati.E-mail lista
Primajte obavijesti o akcijama i izletima i prijavite se na našu mail listu

SADRŽAJ RUBRIKE